-15% rabatu na kawę Manuel Caffe
Rurka silikonowa do ekspresów Saeco: Royal Professional, Royal Gran...
Płyn odkamieniający do ekspresów Saeco i Gaggia o pojemności 250ml...
Złączka rurki zasysającej cappuccinatore do ekspresów Saeco: Aulika...
Gumowy pierścień cappuccinatore do ekspresów marki Saeco: Aulika Focus...
Łącznik przelotowy rurki do ekspresów Saeco: Aulika Focus oraz Aulika...
Filtr do automatycznych ekspresów ciśnieniowych firmy Saeco
Brak dostawców
Tagi
-15% rabatu na kawę Manuel Caffe
Marka Manuel Caffe to ponad 40 lat historii w branży kawowej.
Duże biura mają duże potrzeby i często oczekują indywidualnego traktowania w stosunku do przygotowania ofert dotyczących ich potrzeb oraz obsługi w każdym zakresie. Duże biura oznaczają też poranne kolejki do ekspresu i ryzyko buntu gdy pojawi się z tymi urządzeniami problem. Stąd ważne jest korzystanie w takich biurach ze sprawdzonych ekspresów do kawy oraz profesjonalnej opieki, którą może zapewnić nam serwis ekspresów do kawy. Obie kwestie może nam zapewnić autoryzowany serwis profesjonalnych ekspresów Saeco.
O przypadku dużego biura mówimy w sytuacji gdy ilość kaw, które ekspres do kawy musi przygotować dziennie przekracza 100. Przy takich ilościach kaw w ciągu dnia liczy się już każda zaoszczędzona sekunda, która pomoże zmniejszyć poranną kolejkę po kawę. Dlatego ważne jest oprócz samego wykorzystania ekspresu odpowiednie przygotowanie miejsca w którym się znajduje. Bardzo często ekspresy o wydajności przekraczającej 100 kaw dziennie wymagają do odpowiedniego działania stałego ujęcia wody, a w niektórych przypadkach również przygotowanego odpływu. Wszystko to ma pomóc osobom korzystającym z takiego profesjonalnego ekspresu do kawy jak najszybciej przygotować swoją kawę i pozwolić następnej osobie w kolejce zrobić to samo. Co ciekawe te same zasady dotyczą ekspresów w hotelach podczas śniadań.
Niestety nie wszystkie lokalizacje zostały przygotowane do tego aby wykorzystywać stałe ujęcie wody. Dotyczy to zwłaszcza hotelowych restauracji, gdzie często musimy mieć możliwość zmiany lokalizacji poszczególnych elementów wystroju wnętrza oraz biur projektowanych i budowanych do pierwszej dekady XXI wieku włącznie. W takich sytuacjach nieoceniony wręcz staje się profesjonalny ekspres do kawy wyposażony w duże pojemniki na wodę oraz ziarno. Jednym z takich ekspresów do kawy jest Saeco Aulika TOP HSC. Mimo upływu lat to jeden z najbardziej popularnych ekspresów do kawy na rynku. Jest wyjątkowo prosty w obsłudze, konserwacji i potrafi zaspokoić potrzeby każdego wymagającego pijacza kawy nie tylko w biurze ale i hotelu. Dodatkowo wykorzystanie dwóch osobnych termobloków pozwala na jednoczesne przygotowywanie kawy i mleka po wyborze kaw takich jak cappuccino czy latte co znacząco oszczędza czas i niweluje kolejki.
Jeśli jednak mamy możliwość wykorzystania stałego ujęcia wody - wykorzystajmy to! W przypadku takich ekspresów instalacji zawsze dokonuje serwisant, którego możemy poprosić o pomoc w ustawieniach kaw na których nam zależy oraz podpytać o sztuczki i metody dbania o ekspres tak aby jak najdłużej nam służył. Ciekawym wyborem jest tutaj Saeco Idea Restyle Cappuccino. Jest to odświeżona wizualnie wersja najmniej awaryjnego ekspresu jaki kiedykolwiek powstał w fabryce Saeco. Serio, zapytajcie profesjonalistów to z pewnością potwierdzą moje słowa. W tych ekspresach nie miało prawo nic się zepsuć poza tym co sam mógł uszkodzić użytkownik. Nawet pojemnik na fusy mieści 100 kaw (słownie: sto to nie pomyłka w ilości zer) dzięki czemu odpływ czy zrzut fusów jest tutaj absolutnie zbędny. Szeroki wybór kaw i możliwość pracy jednoczesnej na 3 stanowiskach (dysza pary wodnej, gorąca woda i przygotowywanie kawy) - postawcie obok kogoś z obsługi, a żaden gość hotelowy nigdy nie będzie stał w kolejce po kawę.
Duże potrzeby nie zawsze oznaczają duże wydatki. Ważne jednak aby odpowiednio dobrać ekspres pod nasze możliwości oraz to w jaki sposób sobie wyobrażamy działanie profesjonalnego ekspresu do kawy. Hotel i duże biuro mimo wielu różnic łączyć będzie zawsze jedna wspólna kwestia: potrzeba dobrej kawy.
Zostaw komentarz